Loctite

(196 producten)

Loctite lijmen : Vast en zeker

Loctite is ontstaan op de universiteit. In 1953 ontwikkelde een Amerikaanse chemie-professor een hars die kon uitharden zonder lucht. Hiermee werd een oplossing geboden voor het probleem van losse bouten en moeren. Met een doorlopende stroom nieuwe producten en patenten, is Loctite sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde martktleider in hoogwaardige lijmen en afdichtingsmiddelen. Sinds 1997 maakt Loctite deel uit van Henkel.

Loctite producten vinden hun toepassing in de industrie en de automotive sector. Ze zijn stuk voor stuk ontwikkeld om een bepaald probleem op de meest efficiënte en duurzame manier op te lossen en voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en bedrijfszekerheid. Zo zijn de herstel- en onderhoudsproducten die Loctite aan garages en autoplaatwerk bedrijven levert, dezelfde die in de Formule 1 worden gebruikt.

Doorlopende innovatie

Onderzoek en ontwikkeling zijn de sleutel tot het succes van Loctite. Het merk doet zijn academische achtergrond eer aan door continu te investeren in nieuwe ideeën. De R&D-centra in Europa, de Verenigde Staten en Japan bieden een combinatie van engineering-kennis en testfaciliteiten die uniek is in de industrie.

Voor elke toepassing

De R&D inspanningen van Loctite zijn vooral gericht op het ontwikkelen van producten die aan specifieke eisen voldoen. De Loctite snellijmen, om een voorbeeld te noemen, zijn verkrijgbaar in een breed gamma. Afhankelijk van zaken als het oppervlak van de te verlijmen onderdelen, de vereiste weerstand tegen belastingen, de geometrie van de verbindingen, de proces-parameters en andere factoren, vindt u bij Klium de perfecte Loctite lijm.