Elten werkschoenen

(563 producten)

Elten werkschoenen - De basis van bedrijfsveiligheid

‘Take a walk on the safe side,’ is de slogan van Elten. Deze Duitse producent van veiligheidsschoenen heeft een lange weg afgelegd sinds Johann van Elten in 1910 de eerste lederen veiligheidsschoen vervaardigde. Tot die tijd waren veiligheidsschoenen van hout. Vandaag de dag produceert Elten jaarlijks zo’n 1,6 miljoen paar schoenen, die overal in Europa de norm zijn in ergonomie en veiligheid.

Voor elke job, voor iedere voet

Een bouwvakker stelt andere eisen dan een brandweerman. Een operator in een chemische fabriek loopt andere risico’s dan een hovenier. Elten maakt schoenen voor specifieke toepassingen. In het ontwerp en de uitvoering wordt ook veel aandacht besteed aan de verschillen in menselijke voeten. Geen twee paar voeten zijn hetzelfde, maar Elten biedt voor al die variaties het optimale comfort. Vertaald naar concrete producten, betekent dit onder andere:

  • Orthopedische aanpassingen
  • Wijdtematen en uitvoering voor 3 voettypes
  • Speciale schoenen voor o.a.lastechniek, bouw, installatie, brandweer, cultuurtechniek en bosbouw
  • Individuele aanpassingen aan standaardschoenen, maar ook compleet nieuwe probleemoplossingen

Comfort en design

Veiligheidsschoenen moeten niet alleen beschermen, ze moeten ook met plezier worden gedragen. Samen met sportartsen en orthopedisten streeft Elten er doorlopend naar de grenzen op het gebied van draagcomfort te verleggen. Schoenen met BIOMEX PROTECTION© bieden de beste bescherming tegen omzwikken. De ELTEN ERGO-ACTIVE serie is het laatste woord in pasvorm, klimaatregeling en anti-slipwerking.
De tijd dat veiligheid gelijk stond aan lompheid en is al lang voorbij. Het uitgebreide Elten assortiment wordt gekenmerkt door aantrekkelijke vormgeving en biedt een uitgebreide keuze aan modieuze en sportieve designs.