Boormachines Elektrisch en accugereedschap Gereedschap

Power tools kopen: tips van de vakman

Begin met de basis

Ga niet rennen voordat je kunt lopen, en schaf alleen aan wat je echt nodig hebt. Een basisuitrusting kan bestaan uit een schroefboormachine, een schuurmachine en een cirkelzaag. Al die andere verleidelijke power tools kunnen wachten.

Kies bewust voor accu of netstroom

Accugereedschap biedt de vrijheid om op elke plek te werken, zonder dat er een hinderlijk snoer in de weg zit. Voor professionals is snoerloos dan ook steeds vaker de eerste keus. Maar is dat ook zo voor jou? Power tools op netstroom hebben hun eigen voordelen. Vaak leveren ze meer vermogen dan een accumodel en heb je een kwalitatief betere machine voor dezelfde prijs. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en opslag van de accu. Zeker wanneer je weinig met een machine werkt, kan een investering in een model dat op netstroom werkt verstandig zijn.

Kies voor één merk

Onze meeste professionele klanten houden het bij één merk. Dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur en vertrouwen, maar het heeft ook een praktische kant. Over het algemeen zijn de accu’s uitwisselbaar tussen gereedschappen van hetzelfde merk. Dit bespaart niet alleen geld, maar maakt het ook gemakkelijker om alle machines opgeladen en gebruiksklaar te houden.

Denk vooruit

Is die nieuwe boormachine over een jaar nog precies wat je nodig hebt? Hou de toekomst voor ogen wanneer je gereedschap koopt en realiseer je dat je straks misschien behoefte hebt aan meer vermogen. Lees ook 3 boormachines in 3 prijsklassen vergeleken.

Vergelijk wat is inbegrepen

Metabo accuboorset

Vergelijk niet alleen de prijs en de prestaties van verschillende machines, maar ook wat wordt meegeleverd. Het kan een groot verschil maken of een machine ‘kaal’ wordt aangeboden of met een complete set accessoires. Vooral voor beginnende doe-het-zelvers is zo’n all-in uitvoering een goede keus.

Vraag advies

De tips die wij hier geven kunnen je een beetje op weg helpen, maar er gaat niks boven ervaringen uit de eerste hand. Praat met meer ervaren doe-het-zelvers, lees recensies en kijk wat professionals kopen. Die stellen andere eisen dan jij, maar wanneer ze enthousiast zijn over een bepaald merk, kun je erop vertrouwen dat de kwaliteit voor jouw doel meer dan toereikend is.

Registreer je aankopen

Professionele gereedschapsmerken geven standaard 3 jaar garantie op hun producten. Wanneer je ze bij Klium koopt, komt daar nog eens 2 jaar Klium garantie bovenop. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aankoop online registreren. Maak hier meteen werk van zodra je je nieuwe machine hebt uitgepakt. Het is natuurlijk zonde om 5 jaar gratis reparatie of vervanging te laten schieten door vergeetachtigheid.

klium garantie
  • WordPress
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *