Elektrisch en accugereedschap Gereedschap Merken Werken met gereedschappen

Verf en lijmresten verwijderen met de Metabo lakfrees

Voor het verwijderen van oude verflagen worden verschillende methodes gebruikt. Je kunt ze te lijf gaan met een schuurmachine, verfkrabber, brander of afbijtmiddel. Schilders en renovatieprofessionals gebruiken in toenemende mate een andere methode: de lakfrees. Met dit gereedschap van Metabo verwijder je oude verf- en laklagen tot wel zo’n 70% sneller dan met de traditionele methoden.

Wat kun je allemaal doen met een lakfrees?

Met de Metabo LF 724 S lakfrees haal je supersnel en op een milieuvriendelijke manier oude verf en lak van vlakke oppervlakken, zoals planken en deuren. Dankzij het unieke ontwerp kun je drie zijden tegelijk bewerken, wat een lakfrees ideaal maakt voor werken in moeilijk toegangkelijke hoeken en randen. Het frezen van kozijnen en sponningen bijvoorbeeld, of het verwijderen van tapijtlijm van traptreden gaat snel en eenvoudig met een lakfrees. Een andere toepassing is het bewerken van onbehandeld hout.

Traploos instelbaar tot 0,3 mm

Metabo LF 724 S lakfrees

De Metabo lakfrees werkt met beiteltjes die razendsnel ronddraaien, tot wel 10.000 toeren/min. Dit lijkt op het eerste gezicht een grove methode om verf te lijf te gaan, maar je kunt de freesdiepte – en daarmee de materiaalafname – heel fijn instellen, van 0 tot 0,3 mm. De hardmetalen beiteltjes hebben aan vier zijden een scherp mesje. Wanneer een zijde na verloop van tijd bot is geworden, draai je het beiteltje een slag en je kunt weer verder met een scherp mesje.

Werken met een lakfrees

Het ergonomische en trillingsarme ontwerp maakt werken met de Metabo LF 724 S lakfrees eenvoudig en comfortabel, ook wanneer hij lange tijd achtereen wordt gebruikt. Zoals voor alle power tools geldt: laat de machine het werk doen en bescherm jezelf tegen mogelijke risico’s. Bij een lakfrees zijn dat natuurlijk vooral de verf- en lakdeeltjes die in het rond vliegen. Sluit de machine daarom altijd aan op een stofzuiger en bescherm jezelf met een veiligheidsbril en gehoorbescherming. Zodra je alle verf- of lakresten hebt weg gefreesd, kun je het beste nog even naschuren met fijn schuurpapier om het oppervlak mooi schilderklaar te maken.

Lees ook onze tips voor werken met een bovenfrees.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *