Gereedschap Handgereedschap Merken

Handgereedschap: topmerken en hun specialiteiten

Bahco, de uitvinder

bahco tang

In 1888 vond de Zweed Johan Petter Johansson een verstelbare buizentang uit, die later in het Nederlands ook wel de Zweedse tang werd genoemd. Dat was de voorloper van de waterpomptang. Vier jaar later bedacht dezelfde Johan Petter Johansson een moersleutel waarvan de bekwijdte door te draaien verstelbaar was. Dit universele gereedschap staat sindsdien bekend als bahco. Innovatieve productontwikkeling is altijd de kracht van het merk gebleven. Bahco producten als tangen, sleutels, schroevendraaiers en handzagen kenmerken zich door gebruiksvriendelijkheid en hoog rendement. Daarom kiezen veel professionals blindelings voor gereedschap met het ‘vis en haak’-logo.

Facom, de multispecialist

Facom hamer

Facom is het grootste merk van handgereedschap in Europa. Facom gereedschap is gemaakt om specifieke taken mee uit te oefenen. Iedere industrie stelt zijn eigen eisen aan gereedschap en heeft zijn eigen veiligheidsnormen. Voor al deze industrieën maakt Facom gereedschappen op maat. Facom gebruikers zijn ondermeer te vinden in de mechanica, luchtvaart, elektriciteit, elektronica, openbare werken, bouw en automotive.

Gedore, de veelzijdige

Gedore gereedschapswagen

De Duitse fabrikant Gedore heeft een leveringsprogramma van zo’n 18.000 producten. Gedore gereedschap vindt dan ook zijn toepassing voor de meest uiteenlopende werkzaamheden in alle mogelijke sectoren. Onze tip: kies Gedore voor gereedschapswagens en gereedschapskoffers, daarin zijn ze praktisch ongeëvenaard.

Knipex, trouw aan zijn tangen

Knipex tang

Knipex heeft zich altijd op één productgroep geconcentreerd: tangen. Die staan dan ook bekend om hun kwaliteit en efficiëntie. Vandaag de dag biedt dit Duitse merk meer dan 100 soorten tangen aan, die in meer dan 900 verschillende maten en lengtes leverbaar zijn. En dit aanbod wordt nog doorlopend uitgebreid en geperfectioneerd.

DeWalt, hamers en beitels

DeWalt moker

De naam DeWalt roept vooral associaties op met power tools, maar deze Amerikaanse fabrikant maakt ook oerdegelijk handgereedschap. Vooral de hamers en beitels van DeWalt worden erg gewaardeerd door professionals in de bouw.

Wera, als het om schroeven draait

Wera kruiskopschroevendraaier

Wera concentreert zich op schroefgereedschap en bijbehorende accessoires voor professioneel gebruik. Geen ander merk heeft wereldwijd zo’n reputatie in schroevendraaiers en bits. Wera-producten kenmerken zich door hun mooie design en hun superieure ergonomie.

Stanley, meten, snijden en veel meer

Stanleymes titan

Stanley heeft net als Bahco zijn naam gegeven aan een onmisbaar gereedschap: het Stanleymes. Maar wist je dat Stanley ook de uitvinder is van de rolmaat? Vandaag de dag maakt de Amerikaanse fabrikant een enorm aantal gereedschappen voor professionals en doe-het-zelvers. Bij Klium hebben we er zo’n 1.600 van in het assortiment.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *