Van pleister naar wereldbekende tape: fabrikant Tesa in de kijker

TesaTesa is een merk gespecialiseerd in de productie en verkoop van lijmen en tapes die bestemd zijn voor zowel de professionele, industriële als particuliere gebruiker. Tesa is één van de koplopers in de markt en produceert duizenden artikelen die oplossingen bieden aan dagelijkse problemen op de werkvloer.

Alles begon met een pleister

Ja, dat lees je goed! In 1870 werkte apotheker Paul C. Beiersdorf aan de ontwikkeling van een pleister in zijn laboratorium. De pleister die hij ontwikkelde kleefde perfect op de huid. Een beetje te goed zelfs. Want de pleister veroorzaakte jammer genoeg lichte huidirritaties. Geen sprake van dat deze pleister op de markt zou worden gebracht. Maar de basis voor een zeer belangrijke productinnovatie werd toen toch al gelegd. Het was echter pas in 1941 dat de Tesa tape het daglicht zag. In dat jaar brak de fabrikant tegelijkertijd ook door als marktleider.

Innovatiekracht

Door de jaren heen heeft Tesa zich altijd opgesteld als innovator om met de nieuwste producten en technologieën altijd een stapje voor te blijven op de concurrentie. Door stelselmatig enkele bedrijven over te nemen kwamen productontwikkelingen bovendien in een sterke stroomversnelling. Zo was de overname van het Zwitserse Bandix AG het moment waarbij de fabrikant expertise vergaarde in de productie van labels.
Vandaag is Tesa aanwezig in meer dan 100 landen. Dagelijks werken 4000 medewerkers verder aan het Tesa succesverhaal.

Het Tesa gamma

Tesa anti-slip tape

 

Tesa richt haar productassortiment op 3 grote markten:

 

  1. De particuliere markt: Het uitgangspunt van de fabrikant is om verschillende producten zoals lijmspray, beschermingstape en verpakkingstape aan te bieden voor doe-het-zelvers die kwaliteitsproducten wensen te gebruiken.
  2. De professionele markt: het professioneel assortiment bestaat hoofdzakelijk uit lijmen waarmee bouw professionals efficiënter kunnen werken. Daarin zit o.a. tape zoals elektrische isolatietape maar ook vloermarkering tape en anti-slip tape waarmee bijvoorbeeld bepaalde zones afgebakend of beveiligd kunnen worden.
  3. De industriële markt: de industriële oplossingen zijn gericht naar professionals uit o.a. de automotive, de luchtvaart en gezondheidszorg.

Het mag duidelijk zijn, dankzij het groot assortiment aan producten is Tesa in staat om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken.

Altijd een stapje voor

Tesa is ondertussen uitgegroeid tot een ware marktleider. Deze positie heeft de fabrikant niet zomaar verkregen. Ze is het gevolg van voortdurende innovaties in de volle groeiperiode van het bedrijf. Sterker nog, de fabrikant is vaak de eerste om nieuwe producten en technologieën te lanceren. Het mag dan ook niet verwonderen dat 220 medewerkers op de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling van Tesa werken. Jaarlijks levert dit werk maar liefst meer dan 70 patenten op.

 

Wanneer je voortaan aan Tesa tape denkt, zal je na het lezen van deze blogpost waarschijnlijk meer toepassingen beginnen te zien en zal je misschien ook wel denken aan de innovatie die er achter deze producten schuilt. Producten waarvan misschien in eerste instantie gedacht wordt dat ze eenvoudig gemaakt worden, maar niets is minder waar.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *