Pro4Pro Professioneel werk

Aquatec Industries, het bedrijf achter grote watersportmerken

De naam Aquatec zal de meeste mensen weinig zeggen. De drie merken die deze Friese botenbouwer voert – Antaris, Maril en Makma – daarentegen zijn een begrip onder watersportliefhebbers. Ze staan voor de luxe sloepen en kajuitboten die worden gebouwd op de Aquatec scheepswerf in Woudsend.

‘Het mooie van ons werk is dat we met de bouw van onze boten voor de invulling van de vrije tijd zorgen van onze klanten.’ Zo vat Klaas Schiphof de filosofie van zijn bedrijf samen. ‘Dit betekent dat we in het aankoopproces heel nauw met de klant samenwerken om uiteindelijk tot een mooi eindresultaat te komen. Hier komt veel passie en emotie bij kijken.’

De geschiedenis van Aquatec Industries begint in 1989, toen, onder de naam Adria, de eerste sloepen van de werf in het water gleden. In 1992 werd de merknaam Antaris gedeponeerd en in 2008 vond de fusie plaats tussen de sloepenmerken Antaris uit Woudsend en Maril Boats uit Koudum. Eerder dat jaar had Maril Boats al Makma Marine overgenomen. Na het samenvoegen van de drie bedrijven ontstond een nieuw bedrijf onder de naam Aquatec Industries B.V. de grootste sloepenbouwer van Nederland.

Een uitgebreid assortiment

Met haar drie merken Antaris, Maril en Makma, levert Aquatec Industries een compleet assortiment sloepen en cruisers, waarin iedere watersportliefhebber zijn favoriete boottype kan vinden. Antaris sloepen worden gekenmerkt door een strakke vormgeving en een sportief uiterlijk met een gladde romp. Maril spreekt vooral liefhebbers van een klassiekere vormgeving aan. En het merk Makma staat bekend om stijlvolle Cabin sloepen en sportieve tenders die van alle luxe zijn voorzien.

Volledig eigen productie

medewerkster legt laatste hand aan boot

Alle boten van Aquatec Industries worden 100% in Nederland geproduceerd, waardoor de kwaliteit in elk detail kan worden gegarandeerd. Vanuit de eigen polyesterfabriek in Zwaag komen de casco’s naar Woudsend voor de verdere assemblage. Behalve de bouw, verzorgt het bedrijf ook onderhoud en stalling. Klanten kunnen hierdoor onbezorgd genieten van hun bezit.

Nieuwe ontwikkelingen

Antaris Seventy5

Het assortiment van Aquatec Industries wordt vrijwel elk jaar uitgebreid met nieuwe modellen. Zo verscheen dit jaar de eerste Antaris sloep die specifiek is ontworpen om ook uitermate comfortabel te varen met elektrische aandrijving: de Antaris Seventy5. Deze moderne tendersloep is voorzien van een onderwaterschip dat gemakkelijk in glijvaart komt. Tevens is er rekening gehouden met voldoende bergruimte onder de vloer voor het volledige accupakket. Dankzij de beperkte afmetingen van de elektromotor is een motorkist overbodig en ontstaat er veel extra ruimte in de kuip.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *