Veiligheidsschoenen: soorten, normering en toepassingen

De tijd dat de investering in veiligheidsschoenen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) als een noodzakelijk kwaad werd gezien, is gelukkig voorbij. Dat wil niet zeggen dat altijd de juiste keuze wordt gemaakt. In het ideale geval worden veiligheidsschoenen aangeschaft op basis van de verplichte risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en de voorkeur van de medewerkers. Want die moeten er de hele dag op lopen en hebben hun eigen gedachten en bedenkingen over functionaliteit, comfort en design. Om de keuze te vereenvoudigen zijn de verschillende eigenschappen van werkschoenen en veiligheidsschoenen genormeerd en vastgelegd in een fors aantal coderingen.

In dit artikel gaan we nader op deze normering in. We lichten de verschillende beschermende voorzieningen toe en behandelen in het kort de specifieke eisen die uiteenlopende beroepsgroepen aan veiligheidsschoenen stellen.

Lees meer “Veiligheidsschoenen: soorten, normering en toepassingen”

Brian Buckner testte de Metabo slagmoersleutel in de praktijk

De Amerikaan Brian Buckner plaatst elke week twee video’s op zijn YouTubekanaal waarin hij onderwerpen uit de automotive wereld behandelt. Hij heeft een gedegen reputatie en een groot aantal volgers opgebouwd door zijn onpartijdige en deskundige recensies van gereedschappen. Lees meer “Brian Buckner testte de Metabo slagmoersleutel in de praktijk”

Joey Engelen: ‘Ik amuseer me hier nog steeds.’

Joey Engelen

De man van de klanteninformatie

Bezoekers van onze website en abonnees op onze nieuwsbrief kennen zijn teksten. En regelmatig ontmoeten klanten hem aan de telefoon, via e-mail of op sociale media: Joey Engelen, marketeer en klantenadviseur bij Klium. Wie is de man achter de onophoudelijke stroom nieuws, informatie en advies? Een interview met Joey Engelen. Lees meer “Joey Engelen: ‘Ik amuseer me hier nog steeds.’”

Boren in muur van snelbouwsteen

Boren in muur van snelbouwsteen

Een gat in de muur boren is een klus waar zelfs de meest onhandige doe-het-zelver niet aan ontkomt. Want als je iets wilt ophangen, zul je voor een of ander soort bevestiging moeten zorgen, in de meeste gevallen een schroef en een plug.

Welke materialen en gereedschappen je het best kunt gebruiken, is afhankelijk van wat je wilt ophangen – een kalender stelt minder voorwaarden dan een flatscreen tv – en van het soort muur. Elk bouwmateriaal heeft zijn specifieke eigenschappen en daar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de boor, de plug en de schroef.

In dit artikel geven we tips en advies van de vakman voor het boren in snelbouwsteen. Lees meer “Boren in muur van snelbouwsteen”