Waarom zou je kiezen voor een koolborstelloze boormachine?

Koolborstelloos, borstelloos of brushless: deze termen kom je steeds vaker tegen bij allerlei elektrisch aangedreven apparaten, van powertools tot stofzuigers. Wat wil koolborstelloos zeggen, en waarom is het vooral voor accugereedschap zoals schroefboormachines zo’n geweldige technologie?

Lees meer →

Bosch Blauw vs. Bosch Groen

Bosch is een bekend merk voor elektrisch en accugereedschap. Een merk met een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Je kunt er blindelings voor kiezen, zou je denken, maar dat is niet helemaal het geval. Wanneer je voor Bosch kiest, moet je namelijk nog een andere keuze maken, want praktisch alle power tools van deze fabrikant zijn verkrijgbaar in twee verschillende productlijnen: Bosch Blauw en Bosch Groen.

Lees meer →

Solderen voor beginners

Kunnen solderen is handig voor een hoop klusjes. Denk niet meteen aan het grote werk, maar dingen als koperdraden verbinden, weerstandjes vastzetten of kleine reparaties uitvoeren. Vooral met alle elektronica in ons leven is een soldeerbout een nuttig gereedschap om bij de hand te hebben, en ook bij hobby’s als modelbouw of sieraden maken komt hij van pas.

Lees meer →