Accu of elektrisch, wat moet ik kiezen?

Bij handgereedschap heb je vaak de keus: met of zonder snoer. Hoewel beide typen ‘power tools’ elektrisch zijn, worden in de regel gereedschappen die op netstroom werken aangeduid als ‘elektrisch’ en gereedschappen met een batterij als ‘accugereedschap’. Het voordeel van het laatste type is duidelijk: je bent niet afhankelijk van een stopcontact en er zit geen snoer in de weg tijdens het werk. Voor doe-het-zelvers is de accu-uitvoering van bijvoorbeeld de boormachine, de schuurmachine of de cirkelzaag vaak de beste keus. Zwaardere, professionele gereedschappen met een groter vermogen zijn meestal elektrisch. Lees meer “Accu of elektrisch, wat moet ik kiezen?”

Klinkers reinigen op je terras en oprit

Klinkers reinigen

Een terras of oprit van klinkers is mooi en je hebt er relatief weinig omkijken naar. Maar mos en algen kunnen voor een groene aanslag en gladheid zorgen en olie- of verfvlekken doen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling. Schoonmaakonderhoud is van tijd tot tijd noodzakelijk, zeker na de wintermaanden, wanneer de klinkers er wat grauw en vuil bij liggen. Hier behandelen we de belangrijkste soorten vervuiling en geven tips voor:

  • Terras klinkers reinigen van natuurlijke vervuiling
  • Klinkers schoonmaken van olie- en andere vlekken

Lees meer “Klinkers reinigen op je terras en oprit”

Wat is de beste schuurmachine voor jouw gereedschapskist?

Schuurmachine kiezen

Een schuurmachine is een gereedschap dat de meeste doe-het-zelvers in hun gereedschapskist hebben zitten. Onmisbaar voor houtbewerking uiteraard, maar ook voor tal van andere klussen. Met de juiste accessoires zijn schuurmachines heel veelzijdig in gebruik. Maar welk type kies je het best? We helpen je op weg.

Lees meer “Wat is de beste schuurmachine voor jouw gereedschapskist?”