Filteren
Verberg filters
Merken
Selecteer prijs
-


Wera SafeTorque
Wat onze klanten zeggen 9 / 10

7976 Beoordelingen

Klium Bekroond met

top 10 cirkelzaag

(10 producten)
Filteren
U kan niet meer dan 3 producten toevoegen aan de productvergelijker
U kan niet meer dan 3 producten toevoegen aan de productvergelijker

Een cirkelzaag kiezen en gebruiken

In onze Cirkelzaag top 10 vind je machines voor alle mogelijke toepassingen.

Van robuuste handcirkelzagen onder de 200 euro tot een Metabo zaagtafel voor professioneel gebruik. Hoe kies je de cirkelzaag die precies doet waar je hem voor nodig hebt? Solide en handig om mee te werken, maar niet zwaarder en duurder dan voor jouw doel noodzakelijk.

Hier vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van een cirkelzaag en de bijpassende zaagbladen en we geven tips over een correct en veilig gebruik.

Cirkelzagen: onmisbaar om recht te zagen

Een cirkelzaag is een onmisbaar gereedschap als je planken of plaatmateriaal mooi strak wilt zagen. Iedereen die weleens met een decoupeerzaag heeft geprobeerd een lange rechte zaagsnede te maken, weet dat dit praktisch onmogelijk is. Een cirkelzaag daarentegen is ervoor gemaakt, met zijn grote, stijve zaagblad en hoge vermogen. Een bijkomend voordeel is dat een cirkelzaag geschikt is voor het zagen van verschillende materialen. Uitgerust met een universeel zaagblad, kan hij de meest voorkomende kussen moeiteloos aan.

Verschillende typen cirkelzagen

Handcirkelzaag

De meest gebruikte cirkelzaag, multifunctioneel en overal te gebruiken waar elektriciteit aanwezig is.

Accucirkelzaag

Een stapje verder in gebruiksgemak: een cirkelzaag met eigen energiebron. De moderne lithium accu’s zijn licht en hebben een grote capaciteit. Over het algemeen iets duurder dan handcirkelzagen op netstroom, maar de mogelijkheid om overal zonder snoer te kunnen werken, maakt hem favoriet bij veel doe-het-zelvers.

Invalcirkelzaag

Bij een invalcirkelzaag kun je het zaagblad optillen en neerlaten. Dit heeft het voordeel dat je midden in een plaat kunt beginnen te zagen.

Tafelcirkelzaag

Een tafelcirkelzaag of zaagtafel is een zaag die op een solide metalen tafel is bevestigd. Het is de veiligste en snelste manier om met een cirkelzaag te werken en de beste keuze als je vaak grote en dikke stukken plank moet zagen.

Accessoires en extra’s

Afhankelijk van het merk en de prijs, zijn cirkelzagen uitgerust met een aantal min of meer noodzakelijke extra’s: accessoires en ontwerpkarakteristieken die de functionaliteit verhogen en het werken prettiger en veiliger maken. Hier is een aantal opties waar je uit kunt kiezen:

 • Geleiderail.Een geleiderail die je eenvoudig vastklikt op een handcirkelzaag maakt het zagen van perfecte rechte lijnen nog gemakkelijker.
 • Verstek zagen.Cirkelzagen waarbij je de zaaghoek kunt instellen, maken het mogelijk in een hoek van 45° of 90° te zagen.
 • Laser.Veel modellen zijn uitgerust met een laser; handig om het onderhanden werk goed te kunnen zien.
 • Stofafzuiging.Alle cirkelzagen moeten tegenwoordig voorzien zijn van een aansluitmogelijkheid voor een stofafzuigsysteem. Voor je gezondheid en plezier in het werk is het aan te bevelen een stofafzuiger aan te schaffen. Die past ook op je andere elektrische gereedschappen.

Het juiste zaagblad voor je cirkelzaag

Op alle merken cirkelzagen kun je een aantal verschillende zaagbladen monteren. Er zijn afkortzaagbladen, universele zaagbladen en precisiezaagbladen voor uiteenlopende materialen als hout, laminaat, metaal, plastic, fineer of keramiek. Voor de doorsnee doe-het-zelver is een universeel zaagblad gewoonlijk de beste keus. Een tip: koop er twee. Een met grove tanden en een met fijne tanden.

Een checklist voor het kiezen van het juiste zaagblad:

 • Wil je mooi en nauwkeurig werken, monteer dan een zaagblad met veel kleine tanden, bijvoorbeeld 72. Mag het grover, maar moet het snel, dan is een zaagblad met 24 tanden een betere keus.
 • Als je dwars op de houtvezels gaat zagen, bijvoorbeeld om latten af te korten, werkt een zaagblad met kleine tanden het best. Als je in de lengterichting zaagt, is een grof zaagblad handiger, omdat er dan voldoende ruimte tussen de tanden is om de grotere zaagselslierten af te voeren.
 • Welk materiaal zaag je het meest? Als je voornamelijk met één bepaald materiaal werkt, is het misschien een goed idee om een je universele zaagblad te vervangen door een precisiezaagblad.
 • Zaagbladen van verschillende merken zijn vaak uitwisselbaar. Let er wel op dat het gat in het zaagblad overeenkomt met het asgat van je zaagmachine.

Veilig werken met de cirkelzaag

Een cirkelzaag is een van de gevaarlijkste gereedschappen. Het grote vermogen, dat de scherpgetande schijf moeiteloos door de dikste materialen laat zagen, maakt ook korte metten met vingers. Toch werken overal ter wereld miljoenen mensen dagelijks zonder ongelukken met dit gereedschap. Als je deze voorzorgen in acht neemt, werk je altijd veilig.

  • Controleer voor elke klus of het zaagblad scherp, schoon en roestvrij is
  • Werk altijd met de beschermkap dicht
  • Zorg dat het materiaal dat je gaat zagen stevig vastligt
  • Controleer of er geen spijkers of schroeven in zitten
  • Draag oorbescherming en een stofmasker of sluit een stofafzuiger aan op de cirkelzaag
  • Houd de machine met beide handen vast. Laat nooit een hand achter de zaag rusten; bij een eventuele terugslag kan dit heel vervelende gevolgen hebben
  • Laat de zaag het werk doen. Oefen geen onnodige druk uit en maak geen zijwaartse bewegingen
  • Let erop dat het snoer niet in de weg kan zitten
  • Trek het zaagblad pas uit de zaagsnee als het helemaal tot stilstand is gekomen

Nog vragen?

Zit je nog met vragen over het kiezen en gebruiken van cirkelzagen of andere gereedschappen? Onze adviseurs beantwoorden ze graag. Stel ze dus gerust, via live chat of het contactformulier.