SFK lagers

(12058 producten)

SFK: topkwaliteit door expertise

SKF is sedert jaren een wereldwijde leverancier van:

 • Lagers
 • Dichtingen
 • Smeersystemen
 • Mechatronicaenergie

Ze verkopen niet enkel, indien je oplossingen op maat zoekt bieden ze ook technische ondersteuning, advies en opleiding. De SKF Group besteedt veel aandacht aan Research & Development en dat vormt regelmatig de basis voor nieuwe standaarden, producten en innovatieve oplossingen in de wereld van de lagers.

SFK staat garant voor:

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Verlaagd energiegebruik
 • Lagere totaalprijs (TCO)
 • Hoog niveau research en development

SFK help lageruitval te voorkomen

60% van vroegtijdige lageruitval wordt veroorzaakt door slechte montage, slechte smering, vervuiling en vermoeiing.

Slechte montage: SFK heeft in zijn catalogus alle montagegereedschap wat nodig kan zijn om lagers correct te monteren en te demonteren zodat een optimaal resultaat gegarandeerd is.

Slechte smering: De wetenschappelijke ervaring op het gebied van lager-technologie en tribologie (wrijvingskunde) geeft SFK een ruime voorsprong op andere merken met een complete reeks smeervetten voor alle smeringscondities.

Vervuiling: SFK tracht lager en smeermiddel vervuiling te voorkomen door de klant een ruime keuze aan te bieden van zowel standaard als op-maat-gemaakte afdichtingen.

Vermoeiing: Om vroegtijdig lageruitval te voorkomen biedt SFK Integrated Condition Monitoring: conditiebewakingsapparatuur als de oplossing voor regelmatige machinebewaking. Zo wordt vermoeiing op tijd ontdekt en wordt de lager beschermd tegen beschadigingen. Montage, smering, uitlijning, conditiebewaking en demontage zijn factoren waardoor de lagerlevensduur bepaald wordt. De duurzaamheid van ieder lagertype wordt vooraf berekend, maar niet altijd behaald. SFK onderhoudsproducten zijn ontworpen om de optimale gebruiksduur uit het lager te halen, en de productiviteit te verhogen. Dit is een merk waar de prijs-kwaliteitsverhouding het resultaat waard is.

Montagegereedschappen

Montagegereedschappen van SFK zijn beschikbaar voor zowel het monteren en demonteren van het lager voor drie verschillende technieken:

 • monteren of demonteren in koude toestanden
 • met warmte
 • door middel van het gebruik van hydraulische technieken

SFK montagegereedschap is zodanig uitgerust om beschadiging van het lager te voorkomen. SFK heeft baanbrekend werk uitgevoerd omtrent hydraulische technieken. De SFK Olie-injectiemethode en de SKF Drive-up-montage methode, bijvoorbeeld, vereenvoudigen het maken van lagerconstructies zonder verlies in kwaliteit. Ook zijn de SFK lagerinductieverwarmers uitgerust met een reeks functies om beschadiging te voorkomen. Een aanrader voor een probleemloze montage.