Wera SafeTorque
Wat onze klanten zeggen 9 / 10

7976 Beoordelingen

Klium Bekroond met

Molykote smeermiddelen

(119 producten)

De wereld draait op Molykote

Overal ter wereld werken industrieën met smeermiddelen van Molykote. De merknaam is afgeleid van molybdeensulfide, een fijn, poederig smeermiddel gebaseerd op metaalerts, dat in 1948 voor het eerst door het bedrijf werd geproduceerd. Tegenwoordig maakt Molykote onderdeel uit van Dow Corning, een Amerikaanse multinational en wereldwijd een van de leidende ondernemingen in siliconentechnologie. Het productgamma van Molykote omvat smeermiddelen die specifiek zijn ontwikkeld voor de meest uiteenlopende toepassingen. Een aantal voorbeelden:

Smeeroliën

Speciaal voor pompen, compressoren en andere toepassingen waar naast smering ook warmteafvoer nodig is.

Smeervetten

Smeervetten vinden hun toepassing onder meer op kettingen en lagers. In tegenstelling tot oliën, vloeien vetten niet weg van het wrijvingspunt.

Smeerpasta’s

De pasta’s van Molykote worden gebruikt voor het smeren van schroefdraadverbindingen en andere statische verbindingen waar een hoge druk optreedt en risico’s als spanningscorrosie en vreetverschijnselen aanwezig zijn.

Vetpasta’s

Vetpasta’s bestaan voor een groot deel uit vaste smeerstof. Dit maakt ze het ideale smeermiddel voor rolgeleidingen en as-naafverbindingen.

Anti frictiecoatings

Deze droge smeermiddelen worden aangebracht als een lak.Toepassingen zijn onder andere rolgeleidingen en schroefdraadverbindingen.

Poedersmeermiddelen

Vaste smeerstoffen die de wrijving verminderen. Molykote produceert verschillende soorten voor gebruik in perspassingen en zelfsmerende kunststoffen.