Wat onze klanten zeggen 9 / 10

7951 Beoordelingen

Klium Bekroond met

Moldex persoonlijke bescherming

(97 producten)

Moldex: Innovatie in bescherming

Moldex werd in 1980 opgericht in Californië. Het eerste product was een disposable stofmasker, het eerste van de vele patenten die het bedrijf op zijn naam heeft staan. Innovatie is altijd de basis geweest van het succes van Moldex. In 1985 werd een Duitse vestiging geopend om beschermende producten voor de Europese markt te produceren.

FFP maskers met uitademventiel

Vandaag de dag niet meer weg te denken: FFP maskers met uitlaatventiel. Met deze uitvinding maakte Moldex naam als fabrikant van adembeschermingsmiddelen. Het Moldex klimaatventiel werd speciaal ontwikkeld voor de Duitse steenkoolindustrie. Deze innovatie betekende een aanzienlijke verhoging van het comfort van de mijnwerkers in de extreme klimatologische omstandigheden ondergronds. Het vond dan ook al snel zijn toepassing in andere industrieën en is tegenwoordig de standaard in adembescherming.

Vouwfilter technologie

Een andere Moldex innovatie is de vouwfilter technologie, die het mogelijk maakt 260% meer filteroppervlak in een FFP masker op te nemen. Dit geeft niet alleen een betere bescherming tegen schadelijke stoffen, maar zorgt ook voor een beduidend lagere ademweerstand . Met als resultaat makkelijker ademhalen, minder vermoeidheid en hogere prestaties.

Gehoorbescherming

Voor gehoorbescherming geldt hetzelfde als voor adembescherming: het werkt pas goed als mensen er graag mee werken. Daarom maakt Moldex oordoppen en oorkappen die de drager het hoogst mogelijke comfort bieden. Een goed voorbeeld zijn de Moldex oordoppen met beugel, die snel kunnen worden op- en afgezet in werkomgevingen met wisselende geluidshinder.