Mapa werkhandschoenen

(80 producten)

MAPA handschoenen

MaPa is een belangrijke producent voor handbescherming. De handschoenen van MaPa-Professionel bieden bescherming in diverse (industriële) omstandigheden. Als innovator met een ongeëvenaarde technische know-how kan MaPa dankzij zijn expertise en de behoeften van het werkveld voor ieder werk de juiste handschoen met de juiste eigenschappen aanbieden. Het aanbod is zeer uitgebreid en bestaat uit: wegwerphandschoenen, vloeistofbestendige handschoenen, chemisch bestendige handschoenen, snijbestendige handschoenen en werkhandschoenen (zowel voor precisie als voor zwaar werk), thermisch bestendige handschoenen om lang te werken in een koude of warme omgeving of om koude of warme voorwerpen vast te pakken. Bovendien levert MaPa handschoenen die de gebruiker of het product beschermen tegen bestralingen en chemisch of mechanisch risico. De chemisch bestendige handschoenen kunnen behalve in de chemische industrie overal gebruikt worden waar de arbeider in contact komt met olieachtige en vettige stoffen.

Uitstekende eigenschappen gericht op de industriële doelgroepen

De handschoenen van MaPa hebben een uitstekend rendement, zijn soepel, aangenaam om dragen en stevig. Ze zijn bovendien gemaakt van materialen als vinyl, natuurlatex, nitril , exclusieve polymeersamenstellingen en Hoge Dichtheid Polyethyleen vezels (HDPE). HDPE-vezels verbeteren het draaggemak en de vingergevoeligheid zonder het beschermingsniveau te verlagen. Andere technische vezels zoals para-aramide vezels, dragen ook bij tot een hogere snijbescherming. De keuze van de beschermingshandschoen hangt af van de aard van de industriesector en van het soort werk in die sector. Zo moet in de voedingssector rekening gehouden worden met de hygiëne en moeten de handschoenen voldoen aan de strengste regels omdat ze in contact komen met het voedsel. In de bouw moeten de handschoenen voldoende bescherming bieden aan metsers, ververs, timmerlui, loodgieters, metaalarbeiders, dakdekkers en tegelzetters. Bij de openbare diensten moeten ze bescherming bieden bij taken zoals opruimen, catering, technisch onderhoud, wegenbouw, brandweeractiviteiten, gezondheidszorg en alles wat met spoorwegen te maken heeft.

Uitgebreide kwaliteitscontrole

MaPa zorgt voor handschoenen van superieure kwaliteit door het volledige productieproces aan een uitgebreide kwaliteitscontrole te onderwerpen. De handschoenen worden vervaardigd met innovatieve en hoogtechnologische processen waarbij MaPa gebruik maakt van zijn expertise in het fabriceren van veiligheidshandschoenen. De zuiverheid van de beschermingshandschoenen wordt gegarandeerd door na de fabricage zelf het zuiveringsproces in eigen zuiveringsruimtes (cleaning rooms) uit te voeren. Door de periodieke controle van de zuiverheid is MaPa er zeker van dat deze voldoet aan de vooropgestelde voorschriften voor een gevaarlijke omgeving. Hierdoor wordt het niveau van de kwaliteit van product en verpakking behouden. Het controleren van de chemische weerstand van de beschermhandschoenen voldoet aan de ASTM-norm. Alle productie-eenheden bezitten het ISO 9001-certificaat.

Klantvriendelijk

De handschoenen van MaPa worden verkocht via een wereldwijd netwerk van goedgekeurde distributeurs. Dat netwerk speelt een belangrijke rol want via de distributeurs communiceert MaPa met de markt om de behoeften van zijn klanten beter te begrijpen. Hierdoor kan het producten ontwikkelen en fabriceren die inspelen op de noden van het werkveld. Onderzoek op locatie wordt aanbevolen om zo te bepalen welke bescherming het best op de werkplek past. Om de meest geschikte handschoenen te vinden, wordt een softwaretool aangeboden die rekening houdt met de prestatie en de comfortgraad van de handschoenen.

Het bedrijf

De Pioneer Rubber Company begon al in 1918 met de productie van handschoenen als bescherming tegen vloeistoffen en chemische stoffen. In 1948 gingen Robert Marret en Jean Paturel in Frankrijk latex handschoenen maken onder de naam MaPa, een samenvoeging van de beginletters van hun achternamen. In 1963 gaat MaPa samenwerken met Baltex om handschoenen voor professioneel gebruik in de industrie te ontwikkelen. De aankoop van de Pioneer Rubber Company in 1988 maakt het bedrijf compleet. Sinds 2010 hoort MaPa bij Jarden, wereldleider in heel wat nicheproducten. MaPa-Professionnel maakt dagelijks meer dan een miljoen veiligheidshandschoenen in alle vormen en formaten. Deze worden in 5 continenten aangeboden.