Filteren
Verberg filters
Merken
Sign type
Toon meer
Pic nummer
Toon meer
Nummerreeks
Legende
Toon meer
Brady material number
Afmeting breedte (mm)
Toon meer
Materiaal
Toon meer
Selecteer prijs
-


Wat onze klanten zeggen 9 / 10

7961 Beoordelingen

Klium Bekroond met

Brady veiligheidspictogrammen

(746 producten)
Filteren
U kan niet meer dan 3 producten toevoegen aan de productvergelijker
U kan niet meer dan 3 producten toevoegen aan de productvergelijker

Veiligheidspictogrammen

Wanneer moeten veiligheidspictgrammen gebruikt worden ?

Veiligheidspictogrammen moeten worden gebruikt wanneer een gevaarlijk risico niet kan vermeden of op een andere manier kan verminderd worden.Voor de installatie van veiligheidspictogrammen moet de werkgever onderzoeken of dit risico niet kan vermeden of verminderd worden door collectieve voorzorgsmaatregelen (voorzorgsmaatregelen die iedereen beschermen) of door een veiliger manier van werken.

Welke reglementen zijn van toepassing op veiligheidspictogrammen ?

Hoofdstuk 1 van deel 7: “Veiligheidspictogrammen op de werkplaats”, van het reglement van 2007 op de veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk (algemene toepassing) heeft betrekking op veiligheidspictogrammen.

Welke soorten veiligheidspictogrammen bestaan er ?

Een veiligheidspictogram geeft informatie over veiligheid of gezondheid en kan een uithangbord, een kleur, een geluidssignaal, een verbaal signaal of een handsignaal zijn.

Wat is een uithangbord?

Een uithangbord is een teken dat informatie of een onderrichting geeft door gebruik te maken van een combinatie van een vorm, kleur en symbolen zonder geschreven informatie. 

Waarom bevatten veiligheidsborden geen tekst?

Veiligheidsborden bevatten geen tekst omdat de symbolen of pictogrammen op deze borden worden verondersteld klaar en duidelijk te zijn voor arbeiders ongeacht hun taal.

Hoe zullen arbeiders de betekenis van veiligheidspictogrammen begrijpen?

Werkgevers moeten aan werknemers informatie verschaffen over de betekenis en voorschriften van alle pictogrammen op de werkvloer, vooral bij deze waar tekst op aanvullende borden wordt gebruikt.

Kan om het even welke tekst aangebracht worden op een veiligheidspictogram?

Veiligheidspictogrammen aangebracht na  1 november 2007 mogen geen tekst bevatten. Tekst mag wel aangebracht worden op een aanvullend veiligheidsbord als dit de efficiëntie van het veiligheidspictogram niet aantast.

Wat is een aanvullend veiligheidsbord?

Een aanvullend veiligheidsbord (meestal met tekst) wordt gebruikt om een veiligheidsbord duidelijker te maken. Een veiligheidspictogram en het aanvullend veiligheidsbord kunnen op één drager aangebracht worden. Een drager kan een stuk metaal, triplex of gelaagd plastiek zijn . Het kan ook van een ander materiaal zijn als het aangepast is aan de omgeving.

Welke kleuren en vormen worden gebruikt op veiligheidsborden?

  • Rood voor verbod
  • Geel voor waarschuwing
  • Groen voor toelating
  • Blauw gebod
  • O schijven voor verbodsbepalingen en instructies 
  • Δ  driehoeken voor waarschuwingen
  • Vierkanten en rechthoeken voor noodzaak en informatie