Gereedschap Merken Werken met gereedschappen

Type-aanduiding van SKF rollagers – een korte uitleg

SKF rollager

Over de codes die SKF gebruikt voor de vele verschillende types en afmetingen van zijn producten, krijgen we regelmatig vragen van onze klanten. Hier leggen we het systeem in het kort uit.


Het systeem van de SKF codering

De meeste rollagers van SKF worden aangeduid met een code. De complete code bestaat uit een basis aanduiding, al dan niet uitgebreid met aanvullende informatie. De verpakking bevat in alle gevallen de volledige aanduiding, terwijl de codering op de lagers zelf onvolledig kan zijn of kan afwijken.

De basis codering omschrijft:

  • Het type lager
  • Het basis ontwerp
  • De afmetingen

De voor- en achtervoegsels maken duidelijk in welke onderdelen of varianten de lager afwijkt van het basis ontwerp.

Basis aanduiding

SKF rollager

De basis code bevat in de regel drie tot vijf cijfers. Sommige producten, zoals bijvoorbeeld cilindrische rollagers, kunnen een combinatie van cijfers en letters hebben. De combinaties betekenen het volgende:

  • Het eerste cijfer, letter of lettercombinatie duidt het lagertype aan of een basisvariant van dit type.
  • De volgende twee cijfers geven informatie over de ISO afmetingen. Het eerste cijfer identificeert de breedte of hoogte (afmetingen B, T of H). Het tweede cijfer de diameter (afmeting D).
  • De laatste twee cijfers van de basis aanduiding geven informatie over de afmeting van de lagerboring. Als je deze code met 5 vermenigvuldigt, krijg je de diameter (d) in millimeters.

We hopen dat deze korte uitleg enigszins van nut is bij het bestellen van SKF lagers. Gezien de uitgebreide range en de daarmee samenhangende complexiteit van het coderingssysteem, zullen er ongetwijfeld vragen overblijven. Aarzel niet om ze te stellen: onze medewerkers zijn er in thuis en kunnen je snel het antwoord geven.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *