Gereedschap Merken Onderhoudsadvies

Meer over Festool Systainers en Sortainers

De Systainers en Sortainers van Festool

Festool lanceerde in 1993 het allereerste Systainer systeem. Dit systeem combineert verschillende soorten containers die op elkaar passen. Het uitgangspunt is de vakman één modulair systeemoplossing aanbieden. Met de Systainers en Sortainers heb je gereedschap, de bijhorende accessoires en verbruiksmaterialen direct onder handbereik. Een handige aanvulling zijn de Festool Organizers waarin je kleine onderdelen overzichtelijk ordent en transporteert. Je klikt ze eenvoudig op een Systainer. Je werkt daardoor nog sneller, eenvoudiger en efficiënter.

Dat de verschillende soorten Festool opbergkoffers op elkaar passen is een belangrijke troef. Het maakt het systeem uniek en geliefd bij Festool klanten. Zelfs met de introductie van een nieuwe generatie Systainers in 2020 werd er rekening gehouden dat de nieuwe en oudere systemen compatibel zijn. Dat heeft te maken met het T-LOC vastklik systeem.

Het T-LOC systeem

Het T-LOC systeem bestaat al sinds 2012. Je vindt dit vastkliksysteem in het midden van elke Systainer in een opvallende groene T-vorm. De T-LOC maakt openen, sluiten en stapelen makkelijker.

Om Systainers te stapelen zet je één Systainer op de andere en draai je de T-LOC een kwart naar links. Let wel altijd op dat je Systainers goed op elkaar staan. Anders kan je het opbergsysteem beschadigen. Stapel daarom altijd eerst de Systainers op elkaar om hierna de bovenste lichtjes naar achter te schuiven. Onderaan de Systainer zitten stukjes die in een gleuf schuiven die aan de bovenkant van de onderste Systainer zit.

Zeker handig aan het T-LOC systeem is dat je gestapelde Systainers niet van elkaar moet halen om erin te geraken. Door het T-LOC systeem volledig om te draaien, en de Systainer open te maken, maak je de deksel van de Systainer vast aan de onderkant van de Systainer die erop staat. Zo geraak je zonder tijdverlies bij de machine en accessoires die je op dat moment nodig hebt.

Systainer³, volledig mobiel

In januari 2020, introduceerde Festool Systainer³, de 3de generatie van Systainers. Dit nieuwe systeem verbindt werkplaats met bouwplaats aan de hand van een vernieuwend mobiliteitssysteem.

Systainer³ geeft je de mogelijkheid om je bestelwagen (/busje) (op maat) in te richten met perfecte integratie voor het nieuwe type Systainer. Festool werkt hiervoor samen met Tanos en Bott. Beide partners ontwikkelden het bottvario3 systeem. Het is een rekkensysteem waarmee je (op maat) je bestelwagen inricht. Neem een kijkje op de website van Bott voor meer informatie over dit rekkensysteem.

Indien je zelf al in het bezit bent van oudere Systainers is het goed te weten dat met de introductie van de Festool de Systainer³ de systeemgedachte overeind blijft. Zo passen oudere Systainers (zelfs de Classic Systainers) nog steeds op de nieuwe.

Conclusie

Festool stelt de vakman met de o.a. Systainers en Sortainers een opbergsysteem ter beschikking waarin accessoires en verbruiksmaterialen hand in hand gaan met het gereedschap. Met Systainer³ wordt de werkplaatsinrichting zelfs mobieler en flexibeler dan ooit. Deze nieuwe generatie Systainers verbindt de werkplaats met de bouwplaat omdat ze passen in een vernuft rekkensysteem voor bestelwagens.

Festool op maat gemaakte bedrijfswagenintegratie
  • WordPress
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *