Maak je huis winterklaar met deze checklist

Tijdens de winter is het vaak koud en guur weer buiten. Je huis krijgt het in die periode van het jaar dan ook veel harder te verduren dan normaal. Bereid het daarop voor. Werk je nu een paar kleine klusjes of herstellingen af, voorkom je straks grote problemen. Buiten klussen is nu nog redelijk aangenaam, binnenkort is dat heel wat minder. Volg je de tips hieronder, kan je bovendien besparen op de stookkosten en de elektriciteitsrekening. Lees meer “Maak je huis winterklaar met deze checklist”

Boren in metaal

Boren in metaal is een klusje dat voor de gemiddelde doe-het zelver niet zo vaak voorkomt. Meestal boor je in steen of hout. Maar op z’n tijd kan het nodig zijn een gaatje te boren in staal, aluminium of een andere metaalsoort, en dan klaar je die klus het liefst zonder problemen of beschadigingen.

Hier geven we een aantal tips voor het boren in metaal en advies over de juiste gereedschappen en hulpmiddelen. Lees meer “Boren in metaal”

Gras mulchen: hoe werkt het?

Wat is mulchen?

Het woord ‘mulchen’ komt uit het Engels. Een mulch is een laag organisch materiaal waarmee je de bodem bedekt. Mulchen heeft een aantal voordelen voor je tuin:

  • Het zorgt dat onkruid minder kans krijgt.
  • Het mulchmateriaal dient als voeding voor de planten wanneer het wordt afgebroken.
  • Het levert ook voeding voor het bodemleven, vooral pieren, die belangrijk zijn voor een goede bodemstructuur.
  • De mulchlaag beschermt de grond tegen zon, wind en slagregens.

Lees meer “Gras mulchen: hoe werkt het?”