Zelf gevel reinigen

Van tijd tot tijd de gevel van je woning reinigen is een dankbare klus. Indrukwekkend hoe je huis ervan opknapt wanneer je vuil en aanslag van de buitenmuren hebt verwijderd. Maar het is niet alleen een facelift (die de waarde van een pand aanzienlijk kan verhogen!), je doet het ook voor het behoud van je huis. Afhankelijk van het soort aanslag en de gevelsteen, kan vervuiling allerlei schadelijke gevolgen hebben. Zo zal een vuile gevel vocht vasthouden, waarin organismen gedijen die zuur afscheiden en de steen aantasten.

Lees meer →

Zaagtafels: advies voor het kopen en het gebruik

Zaagtafel, tafelzaag, tafelcirkelzaag of zaagbank… het zijn allemaal benamingen voor dezelfde machine. Een zaagtafel zul je niet bij elke doe-het-zelver in het schuurtje ziet staan, daarvoor is hij om te beginnen te prijzig. Maar als je regelmatig planken, panelen of laminaat zaagt, is het een nuttige investering. Een zaagtafel werkt snel, nauwkeurig en veiliger dan een losse cirkelzaag. Hier vertellen we meer over zaagtafels, over de verschillende mogelijkheden en over de dingen waar je bij aankoop op moet letten.

Lees meer →

Zelf een bed maken

Waarom zou je zelf een bed maken? Op deze vraag zijn verschillende antwoorden te geven. Uit kostenoverwegingen bijvoorbeeld. Omdat dat ene mooie bed dat je in de winkel hebt gezien je budget te boven gaat. Of omdat je geen bed kunt vinden dat precies in je woonsfeer past. Omdat je speciale eisen stelt aan afmetingen, materialen en functionaliteit. Of gewoon voor het plezier om je eigen, unieke ontwerp te bedenken en uit te voeren.

Lees meer →

Alles wat je moet weten voor je een bovenfrees of andere freesmachines koopt

Een freesmachine wordt gebruikt om groeven of sleuven te maken en om randen af te werken. Er zijn frezen voor de meest uiteenlopende materialen en toepassingen. Van houtfrezen voor een zwaluwstaartverbinding of een mooi profielrandje, tot frezen om een sleuf in een stenen muur of betonnen vloer te maken. Het woord frees komt van het Franse ‘fraiser’, wat krullen of golven betekent.

Lees meer →