Hitachi wordt HiKOKI

Het zal even wennen zijn voor de fans van deze Japanse power tools, maar de naam Hitachi verdwijnt. Per 1 oktober 2018 verandert de merknaam in HiKOKI. Met een kleine i, inderdaad, het is geen tikfout.

De fabrikant kwam op 1 november jl. met deze mededeling naar buiten en wij geven het bericht door, zodat ook onze klanten alvast op de hoogte zijn en straks niet plotseling voor een verrassing komen te staan als er geen Hitachi gereedschappen meer leverbaar zijn.

Vanwaar de plotse verandering?

Waarom verandert een bedrijf een merknaam waar generaties lang aan is gebouwd en in geïnvesteerd, zou je je afvragen. In dit geval is de aanleiding een ambitieuze groeistrategie, ‘gericht op expansie als wereldwijd bedrijf, met behoud van de Japanse tradities,’ zoals Osama Maehara, president van de onderneming het verwoordt.

De nieuwe naam is een samentrekking van Hitachi Koki, de officiële bedrijfsnaam sinds 70 jaar en tevens de bestaande merknaam voor een aantal producten. Aan de producten zelf verandert overigens niets, laat mijnheer Maehara ter geruststelling weten. Gelukkig maar, want bij Klium horen ze tot de top van het assortiment aan professionele elektrische gereedschappen.

Toon mij het HiKoki aanbod bij Klium

Het bericht dat Hitachi Koki over de komende naamswijziging de wereld instuurde, vermeldt ook nog dat HiKOKI uitgesproken dient te worden als ‘hai-koh-ki’. Het is maar dat je het weet…

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *