Geschoten montage: weg met de plug en de schroef

Gaatje boren, plug erin duwen en de schroef aandraaien … dat is een beproefde werkwijze als we iets willen bevestigen. Maar met de doorgaande technologische ontwikkelingen wordt het steeds aantrekkelijker om voor voor een andere methode te kiezen: geschoten montage. Deze manier van bevestigen is met name interessant bij seriematig werk en wanneer er strenge eisen worden gesteld aan stofvrij werken.

Geschoten montage

Gas, kruit of pneumatisch

Voor geschoten montage is veel kracht nodig, zeker als we het hebben over bevestiging op staal of beton. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende krachtbronnen, die elk hun specifieke toepassingen hebben.

Spit

Een vooraanstaande leverancier van geschoten montage technologie is Spit. Deze fabrikant maakt gebruik van zowel gas als kruit als krachtbron. Gas levert de power voor de Spit Pulsa 800. Dit apparaat is geschikt voor de bevestiging op staal, beton en allerlei steensoorten. Veel voorkomende toepassingen zijn de bevestiging van randbekistingen, DPC folie en leidingbeugels. Voor het superzware werk – denk bijvoorbeeld aan stalen balken met zware belastingen – is er de Spit P370 die werkt met kruittechnologie.

Paslode

Een andere fabrikant, Paslode, specialiseert zich in hout-op-hout montage en biedt apparatuur die werkt op een compressor of op gas. De eerste optie vindt zijn toepassing vooral in de werkplaats, terwijl gas een geschiktere krachtbron is voor ‘op karwei’. Met name de Paslode IM45GN is een handig apparaat, dat mobiliteit koppelt aan multifunctionele toepassingsmogelijkheden.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *