Huis Klussen Tuin

Geef je woonleven een mediterraanse sfeer

Een rijk kleurenpalet, natuurlijke materialen, vrolijke dessins en een overdaad aan levend groen… De mediterraanse stijl is een warme, enigszins uitbundige stijl. Laat je inspireren door de kleuren en de decoratieve elementen van het Middellandse Zee gebied.

Kleuren in een mediterraans interieur

Voor een mediterraanse woonsfeer kun je kiezen uit een gamma aan kleuren. Van de warme aardetinten die typerend zijn voor Toscaanse interieurs – zoals rood, bruin, oudroze en okergeel – tot het frisse wit en blauw van Spaanse woningen. Een licht kleurenpalet met tinten als wit, grijs en olijfgroen zorgt voor een relaxte sfeer, en de toevoeging van een paar sterke accentkleuren in de woonaccessoires maakt het zonnig en levendig in je huis.

Materialen in een mediterraans interieur

mediterraanse stijl keuken

Evenals de kleuren, zijn ook de materialen in een mediterraans huis een combinatie van warm en aards en licht en vrolijk. Hout, bamboe, rotan en terracotta vormen een rustgevende basis. Kies bijvoorbeeld voor een lichte houten vloer en stoeltjes van rotan. Ruw gestucte muren verhogen de landelijke sfeer. Voor een mooi en levendig contrast zorgen handgebakken tegeltjes met een kleurrijk dessin, die je veel tegenkomt in Spaanse en Portugese interieurs. Gaat muren betegelen je te ver, dan kun je ook kiezen voor accenten van uitbundig gedessineerd woontextiel. Ook typisch is het tentoonstellen van mooie accessoires als bijvoorbeeld een fraai servies, koperen pannen of gedecoreerde potten en vazen.

Een mediterraanse sfeer op het terras of het balkon

gedekte tafel op terras

Lunchen en dineren ‘al fresco’, aan een mooi gedekte tafel in de buitenlucht met heerlijke gerechten en een goed glas wijn… dat is altijd een van onze mooiste vakantieherinneringen. Helaas moeten we het thuis doen met kortere zomers. Maar met terrasverwarming maak je van je balkon of terras een tuinkamer waar je ook buiten het seizoen kunt genieten van het buitenleven. Voor de mediterraanse sfeer zorgen planten als oleander, olijf, laurier, citroenboompje of vijg in terracotta potten. En potten met kruiden als lavendel, tijm, rozemarijnen en salie verhogen niet alleen de sfeer, maar voegen ook mediterraans aroma en smaak toe aan de maaltijd.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *