Innovaties voor professionals Pro4Pro

Festool’s populairste accu-invalcirkelzaag nu met kickback stop

Terugslag is de meest voorkomende oorzaak van ernstig letsel bij het werken met een invalcirkelzaag. Een milliseconde onoplettendheid kan al genoeg zijn. Daarom stopt de unieke KickbackStop het zaagblad in een flits bij een terugslag en bij foutief invallen. De Festool TSC55K biedt de best mogelijke bescherming voor je handen en het onderhanden werkstuk, maar heeft professionals in de bouw en houtbewerking méér te bieden dan superieure veiligheid.

Maximaal vermogen

In pure power doet de Festool TSC55K niet onder voor machines op netstroom. De combinatie van de borstelloze EC-TEC motor en het dubbel accusysteem (2 x 18 V) maakt de nieuwe TSC net zo krachtig. Het biedt de voordelen van mobiliteit zonder in te leveren op prestaties.

Sneller werken

Dankzij de buitengewone treksterkte, zaagt de Festool TSC55K dubbel zo snel, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur. De nieuwe generatie zaagbladen en de superieure Li-ion accu combineren prestaties met uithoudingsvermogen.

Stofvrij werken

De stofafzuigsystemen van Festool hebben een klinkende reputatie onder professionals. De Festool TSC55K werkt zowel met een stofopvangzak als met een stofzuiger met Bluetooth® inschakelautomaat.

Compleet systeem

Gecombineerd met de geleiderails, een keus aan zaagbladen, stofafzuiging, zaagtafel, hoekaanslag en splinterbescherming biedt de Festool TSC55K een compleet zaagsysteem van buitengewone klasse.

Veelzijdige regelelektronica

detailopname Festool TSC55K

De ingebouwde regelelektronica maakt de toerentalregeling voor temperatuurbewaking, snelrem en een optimale aanpassing aan het materiaal mogelijk.

Nog een aantal sterke punten van de Festool TSC55K

  • Uitstekende oriëntatie bij invallend zagen door het transparante en verschuifbare kijkvenster en de extra markeringen voor het begin- en het eindpunt.
  • Perfecte zaagsnedes zorgen voor minder nabewerking dankzij de opsteekbare splinterbescherming in combinatie met de geleiderail.
  • Hoekinstelling van -1° tot 47°.
  • De vlakke behuizing maakt zaagsnedes langs de rand met minimale wandafstand (12 mm) mogelijk.
  • De FastFix-spindelstop maakt het verwisselen van het zaagblad snel en gemakkelijk. Met enkele handgrepen is het juiste zaagblad gemonteerd en het juiste toerental ingesteld voor zagen in verschillende materialen.
  • Exacte diepteafstelling en tot op de millimeter precies werken bij hoekzaagsnedes. Ook bij het zwenken van de zaag blijft de snijkant van 90° tot 47° altijd onveranderd.
man werkt met Festool TSC55K

De Festool TSC55K aan het werk

Bekijk deze korte video om de veiligste en meest krachtige accu-invalzaag in ons assortiment aan het werk te zien.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *