Pro4Pro Professioneel werk

De Warmtewinkel levert zonne-energie aan huis

Nu veel landen het voornemen hebben om binnen een aantal jaren ‘van het gas af te gaan’, zijn alternatieve warmtebronnen in opmars. De Warmtewinkel biedt oplossingen waar geen brandstof aan te pas komt.

‘Onze visie is dat elke woning comfortabel gasloos verwarmd kan worden,’ staat te lezen op de website van De Warmtewinkel.

In het kleine dorp Harfsen, in de Nederlandse provincie Gelderland, timmert De Warmtewinkel bescheiden aan de weg. Het jonge bedrijf – van start gegaan in 2018 – levert en installeert warmtepompen en warmwatersystemen die werken op zonne-energie. De Warmtewinkel richt zich hierbij voornamelijk op de regio.

Eigenaar Martin Rittinghaus: ‘Het adviestraject is in ons werk heel belangrijk, maar de uitvoering moet erop aansluiten. In de huidige markt, met een groeiende belangstelling voor alternatieve warmtebronnen, wordt het moeilijk om klanten snel van dienst te zijn. Om toch goed en snel werk te kunnen leveren, richten we ons vooral op klanten die maximaal 30 minuten van een van onze monteurs wonen.’

warmtepomp

Voldoende geschoolde vakmensen aantrekken is een uitdaging in deze nieuwe technologie. De Warmtewinkel investeert veel in het opleiden van personeel. In samenwerking met de gemeente Lochem geeft het bedrijf onder meer mensen met een migratieachtergrond en zij-instromers de kans om warmtepompmonteur of aircomonteur te worden.

Over de vraag naar een project waar De Warmtewinkel trots op is, moet Martin Rittinghaus nadenken.

‘We zijn er trots op dat we voor elke woning een gasloze oplossing kunnen bieden, maar als je naar iets speciaals vraagt… ons meest ambitieuze project tot nu toe was het gasloos verwarmen van een woonschip in Nigtevecht, waarbij een warmtewisselaar in de rivier de Vecht een NIBE warmtepomp voedt.’

afstanbediening thermostaat

Een laatste vraag tenslotte: ‘Heb je uit jouw dagelijkse werkervaring een tip voor andere kleine installatiebedrijven?’

Martin Rittinghaus: ‘Houd je service in orde.’

Een advies waar het Klium team zich volledig in kan vinden.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *