Pro4Pro Professioneel werk

C&C Parts: alles draait om remmen

Gedreven door zijn liefde voor klassieke auto’s, begon Wiel Claessen in 1984 met C&C Parts. In zijn werkplaats in het Nederlandse Baarlo legde hij zich toe op het repareren van remmen, niet alleen van klassiekers, maar ook van vrachtwagens, agrarische en industriële voertuigen. Nog in de jaren ’80 kwam er een Belgische vestiging bij: Maison du Frein te Luik.

Altijd een oplossing

‘Als we het niet hebben, maken we het.’ Onder dit motto wordt er in de twee vestigingen van het bedrijf dagelijks gewerkt voor particuliere klanten en bedrijven. Met ruim 300.000 onderdelen op voorraad in de magazijnen kunnen veel onderdelen direct geleverd worden, zowel nieuw als uit de ‘new-old stock’.

remonderdelen oud en nieuw

Is iets niet meer leverbaar – wat natuurlijk vooral bij klassieke auto’s vaak voorkomt – dan kunnen de specialisten van C&C Parts nagenoeg alle remonderdelen reviseren. Na reparatie zijn de oude onderdelen weer als nieuw en kwalitatief vaak beter dan het origineel. Om een voorbeeld te noemen: een veel voorkomend probleem bij hoofd- en wielremcilinders is dat de boring corrodeert. In de werkplaats van C&C Parts worden deze onderdelen voorzien van een roestvrije bus, wat corrosie in de toekomst voorkomt.

remonderdelen oud en nieuw

Verschillende specialiteiten

C&C Parts in Baarlo beschikt over een hydraulische werkplaats, waar alle voorkomende hydraulische remonderdelen kunnen worden gerepareerd. Tot het dagelijks werk behoort het reviseren van wielremcilinders, hoofdremcilinders, rembekrachtigers, remzadels, trommels en koppelingscilinders.

Maison du Frein in Luik is gespecialiseerd in het vernieuwen van frictiemateriaal op alle soorten remdelen, ook voor de industrie en de agrarische sector.

Even belangrijk als de voorraad in de magazijnen en het vakmanschap van de medewerkers, is voor C&C Parts het persoonlijk contact met de klanten. Zoals ze het zelf verwoorden: ‘Voor advies en vragen kunt u altijd bij ons terecht, per mail, Whatsapp of per telefoon, maar wij zien u ook graag in Baarlo.’

C&C Parts logo
  • WordPress
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *