Brian Buckner testte de Metabo slagmoersleutel in de praktijk

De Amerikaan Brian Buckner plaatst elke week twee video’s op zijn YouTubekanaal waarin hij onderwerpen uit de automotive wereld behandelt. Hij heeft een gedegen reputatie en een groot aantal volgers opgebouwd door zijn onpartijdige en deskundige recensies van gereedschappen.

metabo-accu-slagmoersleutel-ssw-ltx-400

Uit zijn vele praktijktests kozen we die van de Metabo slagmoersleutel SSW LTX 400BL.

Zijn video van een kleine 10 minuten kun je hier bekijken. De eerste zes minuten gaan over de Metabo. We vatten zijn belangrijkste conclusies samen.

Hanteerbaarheid

De eerste eigenschap waar Brian blij van wordt, zijn de compacte afmetingen vergeleken met slagmoersleutels van andere merken. Hij vindt de Metabo erg handig om op moeilijk bereikbare plaatsen onder de motorkap te werken.

Kracht

“Ik heb maanden met de machine gewerkt op toerental 8, voor ik erachter kwam dat de instelling tot 12 gaat”, zegt Brian in de video. Hij vat zijn oordeel over de kracht van deze slagmoersleutel in plastische bewoordingen samen: “De Metabo is 18 volt, maar dat weet hij zelf niet. Hij denkt dat hij 48 volt is, of zoiets.”

De accu

metabo-acculader

Brian heeft de machine getest met de optionele grote Li-Ion accu, maar hij vindt de standaard kleinere accu handiger. De lader, zegt hij, doet zijn werk zoals het hoort, snel en zonder gloeiend heet te worden als je hem in het stopcontact laat zitten. Ondanks de ingebouwde fan is hij licht van gewicht.

LED lichtjes

Over de LED lichtjes ter hoogte van de draaischijf voor het toerental is zijn oordeel dat het handiger zou zijn als ze dichter bij de kop van de machine zouden zitten.

Kleur

Enthousiast is Brian over de uiterlijke verschijning van de Metabo. Ik heb nogal wat gele power tools, zegt hij, en die zien er na een tijdje niet uit. Maar aan deze zwarte machine zie je het gebruik niet af.

Eindoordeel

Van in het begin van de video geeft Brian zijn eindconclusie over de Metabo SSW LTX 400BL: “Het is een van mijn favoriete gereedschappen ooit, en ik heb wat gereedschappen gehad!”

 • WordPress
 • Google Plus
 • Facebook

2 thoughts on “Brian Buckner testte de Metabo slagmoersleutel in de praktijk

  1. Hallo Rogier,

   De Metabo SSW LTX 400BL vind je in de Klium shop terug via volgende link:
   https://www.klium.nl/metabo-602205840-metabo-accu-slagmoersleutel-ssw-ltx-400-bl-337231
   De accu via: https://www.klium.nl/metabo-625591000-metabo-accu-pack-18-v-40-ah-li-power-337187
   en de lader via: https://www.klium.nl/metabo-627044000-metabo-asc-30-36-v-laadapparaat-air-cooled-295799

   Contacteer gerust de Klium Support afdeling indien je nog verdere vragen hebt. We helpen je graag verder.

   Vriendelijke groeten, Joey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *