Boormachines Elektrisch en accugereedschap Gereedschap

Accugereedschap: welk merk moet je kiezen?

Wanneer we een aankoop doen – gereedschap of iets anders – spelen niet alleen de producteigenschappen een rol. We hebben vaak al een voorkeur voor een bepaald merk. Fabrikanten weten hoe belangrijk ‘merkbeleving’ is en hun marketing is er vooral op gericht hun merk te versterken. Zeg, je bent op zoek naar een accuboormachine en moet kiezen uit honderden modellen van tientallen merken. Hoe vind je de machine die het best aan je behoeften voldoet?

Het grootste verschil: hobbymerken en professionele merken

Power tools zijn te verdelen in twee categorieën: machines voor de hobbymarkt en voor de professionele markt. Black and Decker bijvoorbeeld is een merk dat zich vooral richt op hobbyisten. Bosch verdeelt zijn productgamma in machines voor het hobbysegment en voor vakmensen. In de bouwmarkt zul je nog een aantal andere merken boormachines en andere power tools vinden voor opvallend aantrekkelijke prijzen. Wanneer je zo’n machine maar een paar keer per jaar uit de kast haalt, is een hobbymerk een goede keus. Waarom zou je voor meer betalen dan je nodig hebt. Maar eis je wat meer van je gereedschap, dan is het verstandiger om te kiezen voor een merk waar vakmensen mee werken. Professionele gereedschappen zijn robuuster en ergonomischer en ze hebben gewoonlijk betere garantievoorwaarden. Bij Klium verkopen we alleen professionele merken. Hier zetten we er een aantal naast elkaar en vertellen iets over de – vaak kleine – verschillen.

Bosch logo

Bosch heeft twee verschillende soorten elektrisch gereedschap: Bosch Groen voor doe-het-zelvers en Bosch Blauw voor professionals. De blauwe gereedschappen hebben meer koppel en vermogen, accu’s die langer meegaan en een langere garantieperiode. In het Bosch Blauw assortiment vind je letterlijk elk type elektrisch en accugereedschap voor een gemiddelde prijs vergeleken met andere professionele merken.

Ryobi schuurmachines

De power tools van de Japanse fabrikant Ryobi behoren tot de goedkoopste professionele machines. De prijzen lopen uiteen van instapniveau tot gemiddeld. De grote kracht van Ryobi zijn de snoerloze gereedschappen met 18V-accu’s.

Milwaukee logo

Milwaukee is een merk van dezelfde eigenaar als Ryobi: Techtronic Industries, waartoe ook AEG en Hoover behoren. Milwaukee gereedschappen zijn duurder dan gemiddeld en vaak de keus van veeleisende professionals. Met name het accu-assortiment van Milwaukee is zeer uitgebreid, met allerlei soorten boren, moersleutels, ratels, zagen, slijpmachines, schaafmachines en nog veel meer.

Makita logo

Makita gereedschappen zijn iets hoger geprijsd dan gemiddeld. Voor veel professionele gebruikers is dit Japanse merk de absolute top in elektrische en accutools. Levensduur, ergonomische eigenschappen en de keus aan accu-opties worden genoemd als sterke punten van Makita.

Festool logo

Ook Festool behoort tot het topsegment als we naar de prijs kijken. De kracht van dit Duitse merk zit hem vooral in de grote diversificatie. Festool maakt specifieke gereedschappen voor uiteenlopende sectoren als onder meer industrie, bouw, schilders, schrijnwerkers en carrosserieherstellers.

DeWalt logo

DeWalt is het merk waarmee eigenaar Black and Decker zich op de professionele markt richt. De gereedschappen van deze Amerikaanse fabrikant vallen in de gemiddelde prijsklasse. DeWalt maakt voornamelijk gereedschappen voor de bouw- en houtbewerkingsindustrie en heeft een uitgebreid assrtiment snoerloos gereedschap met zowel 12V als 18V accu’s.

Blijf bij je merk

Er kunnen allerlei redenen zijn om voor een merk te kiezen. Van een specialisatie in een bepaald segment tot de kleur van de gereedschappen. De objectieve verschillen tussen professionele gereedschapsmerken zijn vaak klein en ze zijn vergelijkbaar in prestaties. Vooral vanwege de uitwisselbare accu’s is het verstandig om voor al je power tools bij één merk te blijven wanneer je daar tevreden over bent.

  • WordPress
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *