Op elke schroef past een bitje

Een schroevendraaier is een onmisbaar gereedschap. Lastig alleen dat je voor elk soort en elke maat schroef een passende schroevendraaier nodig hebt. Vandaar dat bitjes een goed alternatief zijn. Je kunt ze in een boor- of schroefboormachine gebruiken of met een handmatige bithouder. Ze zijn klein, licht in gewicht, makkelijk te wisselen en niet duur in de aanschaf. Lees meer “Op elke schroef past een bitje”

Welke bankschroef past het beste bij je?

Waar gebruik je de bankschroef voor?

Een bankschroef is een handig hulpmiddel om werkstukken vast te klemmen, zodat je zelf je handen vrij hebt om je project te bewerken. Ze houdt je werkstuk stevig vast en fungeert als extra paar handen wanneer je een ingewikkelde klus moet klaren. Een bankschroef bestaat uit twee bekken die naar elkaar toe of van elkaar af gedraaid kunnen worden. Lees meer “Welke bankschroef past het beste bij je?”

Soorten striptangen en hoe ze werken

Wanneer je zelf een stekker aan gaat sluiten, of een audio- of coaxkabel gaat aanleggen, kun je natuurlijk een stukje kabel strippen met een mesje. Je maakt voorzichtig een inkeping en trekt de isolatie eraf. Het risico is dan wel dat je de ader beschadigt, met als gevolg een signaal van slechte kwaliteit of onvolledige stroomtoevoer. Met een striptang voorkom je dit risico. Lees meer “Soorten striptangen en hoe ze werken”