3 onmisbare gereedschappen voor komende herfst

Vandaag is het alweer de eerste dag van de herfst! En je weet het ongetwijfeld wel, in de herfst zijn er elk jaar weer enkele onderhoudswerkzaamheden in de tuin te verrichten. Ben je nog niet volledig uitgerust hiervoor of is je materiaal aan vervanging toe? Maak je niet ongerust, Klium heeft voor jou een selectie gemaakt van 3 onmisbare gereedschappen waarmee je de herfst-klussen in tuinen of parken grondig aanpakt.

Heggenschaar DUH651Z van Makita

Voorstelling en specificaties

Deze heggenschaar weet de beste prestaties te halen uit zijn 2 x 18 V Lithium-Ion accu’s met een gering gewicht van slechts 5,2 kg. Met de bladlengte van 65 cm en een mesafstand van 28 mm snij je alle takken snel en nauwkeurig en ben je gewapend voor het grotere snoeiwerk. De heggenschaar voelt comfortabel aan en heeft ook de mogelijkheid om de snelheid afzonderlijk te regelen. De achterhandgreep van deze heggenschaar is bovendien kantelbaar in 5 verschillende posities waardoor het gebruikerscomfort extra wordt verhoogd.

Voordelen

Eén van de grootste voordelen van deze Makita Heggenschaar is maximale bewegingsvrijheid. Deze vrijheid wordt geleverd door het dubbel Lithium-ion accusysteem waarbij ook rekening gehouden werd dat de prestaties van de heggenschaar gelijkwaardig zijn aan de prestaties van een benzine of elektrische variant. De heggenschaar beantwoordt aan de noden van de gebruikers die niet willen gehinderd worden door verlengsnoeren of door de geur- en lawaaihinder van een benzine of elektrische variant. Snelheid en veiligheid zijn eveneens belangrijke eisen voor deze gebruikers waaraan de DUH651Z zeker aan tegemoet komt.

Makita-1Gebruik

De Makita heggenschaar DUH651Z levert knappe prestaties voor professionele en occasionele
gebruikers. Deze heggenschaar is het geschikte gereedschap voor het onderhoud van stadsparken en tuinen in woonwijken. Hij is eveneens geschikt voor tuinwerken waar het belangrijk is om geluidsarm te werken zoals in scholen, ziekenhuizen of andere lawaaigevoelige omgevingen. Met deze heggenschaar kan je alle soorten hagen scheren wat deze machine uiterst polyvalent maakt. Dit model is daarom ideaal voor tuin professionals en tuinliefhebbers, omdat de machine kracht en gebruiksvriendelijkheid combineert.

Kettingzaag EA4300F45C van Makita

Voorstelling en specificaties

De benzine kettingzaag Makita EA4300F45C heeft een 2T benzine motor en is meteen startklaar dankzij de ingebouwde opvoerpomp. Het starten gaat zonder veel krachtinspanning dankzij de veerondersteuning op de trekkoord en de vernieuwde digitale ontsteking. Deze laatste zorgt ook bij lage snelheid voor een krachtige vonk.

De Maktia EA4300F45C weegt 4,8 kg en wordt geleverd met een zwaard en ketting van 38 cm of 45 cm waardoor.

Voordelen

De Makita EA4300F45C is uitgerust met een dempingsysteem en is daardoor uiterst trillingsarm. Vooral bij de langdurige klussen zal je dit systeem dankbaar zijn. En ondanks de weinige trilling blijft deze kettingzaag toch een krachtpatser. Het cilinderontwerp met zes spoelpoorten zorgt voor daarvoor. De machine is bovendien ook servicevriendelijk.

Makita-2Gebruik

Deze Makita is een compact kettingzaag voor wie ook bij standaard zaag- en snoeiwerkzaamheden de hoogste eisen stelt aan duurzaamheid, prestatie en gebruikscomfort.

Bladblazer RB24E van Hitachi

Voorstelling en specificaties

Met slechts 4,1 kg is deze bladblazer in combinatie met de softgrip handvat een heel comfortabele machine om mee te werken. Ook de ergonomische schakelaar zorgt voor een aangenamere bediening van deze machine.

Voordelen

Het maakt niet uit of je bladeren of kleinere takjes wilt wegblazen of opzuigen. Want met de optioneel verkrijgbare zuigkit RB-HVA heb je met een kleine meerprijs beide mogelijkheden, aan jou de keuze.

GebruikHitachi_RB24E

Deze benzine bladblazer met een vermogen van 0,84 kW zorgt er met de Purefire-motor voor dat herfstbladeren en tuinafval met een blaassnelheid van 195 kilometer per uur in geen tijd verdwijnen. Standaard wordt de bladblazer geleverd met een platte blaasmond voor het blazen van natte bladeren. Deze Hitachi RB24E is zeker in combinatie met de optioneel verkrijgbare zuigkit een kwaliteit/prijs aanbeveling.

Je bent nu klaar om de herfst te trotseren! Maak je geen zorgen, ook al is de zomer nu zo goed als voorbij, Klium wedt erop dat het een mooie herfst wordt met boordevol activiteiten in tuinen en parken!

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

One thought on “3 onmisbare gereedschappen voor komende herfst

  1. Als je een redelijk grote tuin hebt is goed gereedschap zeer belangrijk kan ik je vertellen. Vind dit een fijne blog, duidelijke omschrijvingen met foto’s erbij. Heb nog een goede bladblazer nodig dus misschien koop ik deze wel ;)!

    Groeten

    Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *